[title text=”Köptrygghet”]

Säkerhet ­ ett av våra ledord!

Alla produkter i vårt sortiment uppfyller säkerhetskrav enligt gällande normer. Samtliga produkter genomgår hårda och kritiska granskningar innan de tas in i vårt produktsortiment. Vi kompromissar aldrig med kvalitet eller säkerhet så du kan alltid vara säker på att hitta de bästa och säkraste produkterna hos oss.

KÖPTRYGGHET
Skulle du få problem eller ha frågor om en vara du köpt i någon av våra butiker ska du alltid vända dig till den butik där varan inhandlats.

GARANTI
Samtliga produkter i Babyproffsens sortiment är garanterade enligt gällande EU-regler (SFS 2002:587). Garantin avser fel i arbete eller material. För att garantin skall gälla krävs uppvisande av inköpskvitto ­ så spara alltid kvittot! Vid eventuella fel eller frågor om varan skall du i första hand vända dig till den butik där varan köpts.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ
Alla produkter i vårt sortiment uppfyller säkerhetskrav enligt gällande normer, dock är inte produkterna outslitbara.
För att upprätthålla maximal säkerhet och funktion är det viktigt att du som förälder regelbundet servar och underhåller de produkter du köpt.

Tänk på att många produkter innehåller säkerhetsdetaljer, hygieninslag och funktionsområden som det är viktigt att du kontrollerar då och då. Exempelvis så behöver en barnvagn regelbundet underhåll såsom rengöring och smörjning, en bilstol behöver kontroll så att fästanordningar fungerar och sitter rätt. De flesta Babyproffsbutiker har serviceverkstäder som kan hjälpa dig med denna service till en rimlig kostnad.

Förvara alltid din barnvagn inomhus i torr miljö. Då vagnen är inne bör hjulskydd användas då det kan uppstå missfärgning på vissa golvtyper p.g.a. kemisk reaktion sk migrering mellan gummi och golv.

Använd alltid regnskydd vid fuktigt väder. Tänk på att vagnen måste torka ordentligt om den blir fuktig/blöt för att förhindra risk för mögelangrepp. Textil påverkas av all form av UV-ljus vilket innebär att viss blekning kan förekomma.

ALLMÄN INFO OM ÖPPET KÖP
Öppet köp innebär att du kan lämna tillbaka en vara inom en viss tid och få tillbaka pengarna du lagt ut. Spara kvittot. Lämna tillbaka varan plus eventuell förpackning i tid och samma skick som när du köpte den. Glöm inte att det är du som har ansvaret för varan under öppet köptiden. Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på allt utom barnvagnar och bilbarnstolar.

ALLMÄN INFO OM BYTESRÄTT
Bytesrätt innebär att du kan lämna tillbaka en vara inom en viss tid och välja annan vara eller tillgodokvitto. Du får alltså inte pengarna tillbaka. Det finns ingen lag som säger att säljaren är skyldig att erbjuda bytesrätt. Spara kvittot. Lämna igen varan i tid. Tänk på att varan och eventuell förpackning skall vara i samma skick som när du köpte den. Glöm inte att du har ansvar för varan. Vi erbjuder 30 dagars bytesrätt på allt utom barnvagnar och bilbarnstolar.